Kohta me mennään!

Viimeiset viilaukset on tehty, matkalaukku odottaa vaatekaapin vieressä ja teekkarilakki on kaivettu kaapista esille. Kaikki on valmista lähtöön! Vuoden suunnittelu on takana ja kahden viikon matka edessä. Torstaina 2.5. alkaa kerhon 24. excursio, BeNeDeLuxe!

Suunnittelun aikana ideoita kohteille ja oheistoiminnalle on ollut valtavasti. Niistä on muokkautunut kattaus kemian eri aloilta peruskemiasta biojalostamoihin ja lääkkeistä lannoitteisiin. Mukana on toki paikallisiakin helmiä, kuten lambic-panimo. Elena valoittikin jo aikataulua ja kohteita postauksessaan viikko sitten.

Kiitos matkaamme tavalla tai toisella tukeneille tahoille: Neste Oil, Sweco, Chemitec Consulting, Nordkalk, Elomatic, Akzo Nobel, Boliden Harjavalta, Medix Biochemica, Norilsk Nickel, Kemira, Suomalaisten kemistien seura, Kemiallisteknillinen yhdistys, TEK ja Aalto-yliopisto. Ilman teitä matkamme ei olisi ollut mahdollinen. Kiitos myös koko järjestelytoimikunnalle vuoden uurastuksesta!

Huomenna kerho järjestää perinteisen vapun vaahtokylvyn Smökin edessä. Mikä olisikaan sen parempi paikka kuunnella wappuriehan julistusta. Kaikki siis mukaan kylpemään ja nauttimaan vapputunnelmasta! vaahtokylpyBlogi ei suinkaan hiljene matkan ajaksi vaan luvassa on matkakertomuksia ja valokuvia reissusta. Pysykää siis taajuudella!

- Isa

Tervehdys Neste Oililta!

Maailma on, ja tulee vastaisuudessakin olemaan, jatkuvassa liikkeessä. Neste Oilin tekemä työ puhtaamman liikkumisen puolesta mahdollistaa ihmisille liikkumisen ilon tänään ja huomenna. Tuotamme kaikkia tärkeimpiä öljytuotteita, ja olemme maailman johtava uusiutuvista raaka-aineista valmistetun dieselin toimittaja. Jalostustoiminnan lisäksi meillä on myös Itämeren alueella toimiva kattava asemaverkosto. Työllistämme tällä hetkellä noin 5 000 työntekijää yhteensä 14 maassa. Tutkimus- ja teknologiaosaaminen on merkittävässä roolissa puhtaamman liikenteen strategiamme toteuttamisessa. Tutkimme ja kehitämme jatkuvasti uusia keinoja puhtaamman liikkumisen mahdollistamiseksi. Meille ainoa suunta on eteenpäin!

Minne Sinä olet matkalla?

neste1Tarjoamme vuosittain kesätyöpaikan noin 250-300 eri alan opiskelijalle. Kesätyöt ovat mielestämme loistava mahdollisuus päästä tarkastelemaan yritysten toimintaa sisältä päin ja soveltamaan koulussa opittua tietoa käytännössä. Moni nesteoililainen onkin aloittanut uransa kesäharjoittelijana.

Tärkein rekrytointiamme koskeva kohtauspaikka ovat verkkosivumme (www.nesteoil.fi), neste2joiden Ura Neste Oilissa -osiosta löydät tietoa muun muassa tarjoamistamme työmahdollisuuksista sekä avoimista työpaikoista. Verkkosivuillamme pääset myös kuulemaan, mitä nykyiset työntekijämme ajattelevat Neste Oililla työskentelemisestä. Myös tarjoamamme kesätyömahdollisuudet ovat nähtävillä verkossa aina tammikuun puolesta välistä alkaen.

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta! Tällä hetkellä käytössämme on konsernitasoinen @nesteoilgroup-tili sekä rekrytointiasioihin keskittyvä @nesteoilcareers-niminen tili. Lisäksi kesätyöntekijöiden rekrytoinnin ajan meidät tavoittaa vuosittain myös Facebookista Neste Oilin kesäharjoittelijat -sivun kautta.neste3

Osallistumme aktiivisesti myös opiskelijoille suunnatuille messuille ja erilaisiin tapahtumiin. Messujen, tapahtumien ja ekskursioiden kautta haluamme päästä oikeasti kuulemaan opiskelijoiden työelämää koskevista ajatuksista ja heidän toiveistaan. Toivomme, että kasvotusten juteltaessa aukenee, kuinka monentyyppisiä osaajia yhtiössämme tarvitaan. 

Jätä jälkiä, joista olet ylpeä

Neste Oililla sinulla on mahdollisuus ratkaista merkityksellisiä haasteita ja työskennellä eri alojen huippujen kanssa. Tarjoamme kansainvälisen työympäristön, missä kannustetaan kehittymään ja uudistumaan. Koska työ ei ole koko elämä, huolehdimme myös siitä, että tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä säilyy. Neste Oililla on myös varsin aktiivista vapaa-ajan toimintaa. Järjestämme muun muassa lasketteluretkiä, golftapahtumia ja valokuvauskilpailuja. Monet nesteoililaiset käyvät vapaa-ajallaan myös porukalla pelaamassa esimerkiksi jalkapalloa, salibandya tai kaukalopalloa.

Etsimme oman alansa huippuja – ihmisiä, joilla on tahto tehdä elämässään jotain merkityksellistä! Mikäli olet rohkea, tiedonhaluinen ja avoin uudelle, on sinussa selkeästi ainesta nesteoililaiseksi!

Mirkka Rajahalme, Neste Oil

Boliden Harjavalta

Boliden Harjavalta on osa ruotsalaista Boliden-konsernia. Boliden on johtava eurooppalainen metallialan yritys, jonka erikoisalaa ovat malminetsintä, kaivostuotanto, sulattotoiminta ja metallien uusiokäyttö. Boliden Harjavallan kuparisulatto, nikkelisulatto ja rikkihappotehtaat sijaitsevat Harjavallassa ja kuparielektrolyysi Porissa. Yrityksen päätuotteet ovat kupari, kulta, hopea ja rikkituotteet. Lisäksi yritys sulattaa nikkelirikasteita palvelusulatuksena. Boliden Harjavallan vuoden 2011 tuotannon arvo oli 1035 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä on noin 400.