Terveisiä kerhon hallitukselta!

Prosessiteknillisen kerhon vuosi on pyörähtänyt hyvin käyntiin. Joulukuussa valittiin uusi hallitus, joka on innolla jatkanut PrTK:n toimintaa. Paljon on jo ehtinyt tapahtua ja paljon on vielä tulossa tänä keväänä.

Helmikuun alussa järjestettiin Biopolttoainepäivä yhdessä Kemistikillan ja Puunjalostajakillan kanssa. Tapahtuma oli seminaarityylinen, missä yritykset kertoivat uusimmista trendeistä biopolttoaineiden saralla ja loppuillasta syötiin hyvin ja seurusteltiin. Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa ja olikin oikein onnistunut. Allekirjoittanut sai paljon hyvää palautetta ja tulevaisuudessa varmasti järjestetään samantyylisiä tapahtumia lisää.

Maaliskuun alussa oli kerhon vuosikokous-alustus -tilaisuus, joka sai ihmiset hienosti liikkeelle ja osallistuja määrä oli mahtava. Vuosikokouksessa kaikki meni hyvin ja edellisvuoden hallitus sai vastuuvapauden (hyvä me!). Vuosikokouksen jälkeen oli Neste Jacobsin alustus, jossa kuultiin monista erilaisista asioista, joita Neste Jacobsilla tehdään. Neste Jocobs tarjosi mielenkiintoisen alustuksen jälkeen kuuntelijoille hyvää ruokaa ja juomaa. Halukkaat pääsivät myös saunomaan. Ilta oli todella onnistunut, kiitos kaikille mukana olleille ja erityisesti alustajille! Mulla oli tosi kivaa!

Sitten voimmekin suunnata katseet tulevaan, sillä tulevana keväänä PrTK:ssa tapahtuu kaiken näköistä. Huhtikuun 12. päivä juhlitaan PrTK:n 37 ja puolivuotista taivalta. Tiedossa siis taas eeppiset juhlat, jossa allekirjoittanut joutuu puhumaan. Hui! Tulkaa kaikki paikalle kuulemaan kun änkytän kädet hikoillen. Juhlat alkavat koktailitilaisuudella Otakaari 20 pienellä puolella ja tervehdysten jälkeen siirrymme isolle puolelle juhlimaan. Koko illan unohtumattomien ohjelmien ja hienon juhlinnan jälkeen seuraavana aamuna juhlakansa saapuu sillistämään PrTK:n omaan tilaan Nurkkaan, jossa tarjolla aamiaista ja muuta kivaa.

Pian juhlien jälkeen kerho järjestää tutustumisen HSY:lle, Viikin vedenpuhdistamoon. Excursio järjestetään tiistaina 16.4. ja siellä kuulemme vedenpuhdistamon toiminnasta, kierrämme puhdistamolle ja pääsemme jopa saunaan ja uimaankin lopuksi. Joten kannattaa ehdottomasti osallistua.

vaahtokylpyLisäksi Prosessiteknillinen kerho on tietenkin mukana Wapun riennoissa. Hulluun Jussiin järjestetään rasti ja Wappuaattona on PrTK:n perinteinen vaahtokylpy Smökin edessä, minne kaikki ovat tervetulleita kylpemään! Mikä onkaan parempi paikka kuunnella Wapun julistusta kuin lämmin kylpy ja sauna? Pian wapun jälkeen suunataankin jo exculle, jee!!

Excursiota odotellessa PrTK:n hallitus haluaakin toivottaa kaikki mukaan rohkeasti tapahtumiin. Näitä juttuja ette halua missata, tai muuten ette tiedä mistä kaverit puhuu! -

- Emma

Ensikertalaisen ajatuksia

Tervehdys kaikille! Tosiaan nyt ensimmäistä kertaa lähdössä ulkomaanexculle.  Itsellä oli tarkoituksena jo pitkään osallistua tälle exculle, jopa jo ennen kuin edes ilmoittautuminen oli alkanut. Siitä huolimatta meni pitkään epäröidessä ja empiessä ilmoittautumisen kanssa, joka tapahtui vasta jälki-ilmoittautumisen kautta viimeminuuteilla. Nyt noin puolivuotta myöhemmin ei enää meinaa malttaa odottaa reissun alkamista, vaikka aikaisemmilta excuilta, esim. Intian exculta kuullutkin enemmän ja vähemmän hauskoja kokemuksia, mm. mahatauti epidemioineen… :) Odotukseni reissua kohtaan ovat kasvaneet kokous kokoukselta ja varsinkin, kun yhteistyökumppaneiden haku on sujunut varsin hyvin, mahdollistaen tämän matkan. Joten iso kiitos vielä yhteistyökumppaneiden suuntaan siis!

Ita-Eurooppalainen kolonni (2009)

 Mukaan lähtööni vaikutti monta eri seikkaa, joista päällimmäisenä mieleen tulee kavereideni kertomat kokemukset vastaavilta reissuilta, halu nähdä Eurooppaa ja eräänlainen ”once in a lifetime” ajatus, sillä eipä sitä välttämättä montaa tämmöistä mahdollisuutta enää esim. valmistumisen jälkeen eteen tule. Lisäksi yksi vaikuttava tekijä lähtöön on, kun ajatuksenani on pitkään ollut myös mm. Keski-Eurooppaan interreilaamaan lähtö kesäisin, mikä on aina kuitenkin karsiutunut kesätöiden ansiosta pois. Odotankin, että tämä reissu saattaa olla hieman samantyylinen, tarjoten kuitenkin lisäksi vielä vierailuita paikallisissa yrityksissä.

Erityistä kiinnostusta siis herättävät vierailut yrityksissä, jolloin pääsee näkemään paikallista kulttuuria ja työntekoa hieman lähemmin. Tästä saattaa jopa olla myös hyötyä tulevaisuudessa, kun näkee mitkä asiat ovat paremmin ja missä ollaan jäljessä verrattuna suomalaiseen työkulttuuriin. Ehkä omien Sinebrychoff kesätyökokemusten kautta herää normaaliakin enemmän mielenkiinto vielä paikallisesta panimoteollisuudesta, kun pääsee näkemään miten eri asiat on siellä hoidettu.

Tähän saakka olen ollut melko hiljainen jäsen PrTK:ssa, osallistuen lähinnä muutamaan alustus-saunailtaan ja yhteen excursioon Neste Oililla Porvoossa. Näistä on jäänyt erittäin positiivinen fiilis ja kasassa näyttäisi olevan loistava porukka. Pieniä maistiaisia tulevasta sai jo Olutiltamassa Bruuverissa ja talkoiden merkeissä, jotka ovat mielestäni olleet hyvä tapa kasvattaa yhteishenkeä excuporukan kesken. Innolla eteenpäin.

- Mika