Kohta me mennään!

Viimeiset viilaukset on tehty, matkalaukku odottaa vaatekaapin vieressä ja teekkarilakki on kaivettu kaapista esille. Kaikki on valmista lähtöön! Vuoden suunnittelu on takana ja kahden viikon matka edessä. Torstaina 2.5. alkaa kerhon 24. excursio, BeNeDeLuxe!

Suunnittelun aikana ideoita kohteille ja oheistoiminnalle on ollut valtavasti. Niistä on muokkautunut kattaus kemian eri aloilta peruskemiasta biojalostamoihin ja lääkkeistä lannoitteisiin. Mukana on toki paikallisiakin helmiä, kuten lambic-panimo. Elena valoittikin jo aikataulua ja kohteita postauksessaan viikko sitten.

Kiitos matkaamme tavalla tai toisella tukeneille tahoille: Neste Oil, Sweco, Chemitec Consulting, Nordkalk, Elomatic, Akzo Nobel, Boliden Harjavalta, Medix Biochemica, Norilsk Nickel, Kemira, Suomalaisten kemistien seura, Kemiallisteknillinen yhdistys, TEK ja Aalto-yliopisto. Ilman teitä matkamme ei olisi ollut mahdollinen. Kiitos myös koko järjestelytoimikunnalle vuoden uurastuksesta!

Huomenna kerho järjestää perinteisen vapun vaahtokylvyn Smökin edessä. Mikä olisikaan sen parempi paikka kuunnella wappuriehan julistusta. Kaikki siis mukaan kylpemään ja nauttimaan vapputunnelmasta! vaahtokylpyBlogi ei suinkaan hiljene matkan ajaksi vaan luvassa on matkakertomuksia ja valokuvia reissusta. Pysykää siis taajuudella!

- Isa

KKlubin terveisiä!

Polin KemistiKlubin Alumnit ry eli KKlubi on oma yhdistys Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulun (ent. TKK:n) kemian ja bio- ja kemiantekniikan laitoksilta (ent. kemiantekniikan osasto) valmistuneille. KKlubin toiminta on alkanut virallisesti 1999. Yhdistyksen tavoitteena on mahdollistaa kemistien yhteydenpito myös valmistumisen jälkeen yhteisten tapahtumien merkeissä. Luonnollisesti KKlubilta saa apua myös esimerkiksi vuosikurssitapaamisen järjestämiseen. Yhdistys pitää yllä yhteyksiä ja toimii yhteistyössä Kemistikillan, Prosessiteknillisen kerhon ja Aalto-yliopiston Alumnisuhteiden kanssa. KKlubin jäseneksi voi liittyä jo opiskeluaikana, valmistuminen ei ole edellytys jäsenyydelle.

KKlubin toimintaan kuuluu niin viinin- ja oluenmaisteluita kuin sitsejäkin. Näiden hauskanpitoon keskittyvien tapahtumien lisäksi on järjestetty myös ammatillisempaa toimintaa excursioiden ja seminaarien merkeissä. Olennainen ja yhdistyksen jäsenille tärkeä osa toimintaa on myös tiedottaminen. KKlubin jäsentiedotteissa kerrotaan omien tapahtumien lisäksi myös Kemistikillan ja PrTK:n kuulumisia. Siten jäsenlista toimii myös tiedotuskanavana esimerkiksi killan alumneille suunnattujen tapahtumien osalta (kuten Kondisviikon tapahtumat). Niiden lisäksi pyritään pitämään jäsenistö ajan tasalla myös Kemian laitosten uusista tuulista ja tutkintomuutosten kehityskaarista.k-klubi

Näkyvin KKlubin tapahtumista lienee wapputeltta Smökin edessä Wappuriehan julistuksen yhteydessä. Sinne voi tulla tapaamaan tuttuja taasen tänäkin wappuna. Teltalla tulee olemaan tarjolla skumppaa, pientä purtavaa ja tietysti hyvää seuraa! Sieltä löytyy myös hallituslaisia, jotka voivat valottaa, miten KKlubin jäseneksi pääsee (helpoiten se tosin onnistuu yhdistyksen nettisivujen kautta). Samalla käynnillä voi tietysti myös piipahtaa PrTK:n telttasaunassa  ja vaahtokylvyssä, jotka sijaitsevat KKlubin teltan välittömässä läheisyydessä.

Kklubisitsit2

Tänä vuonna olemme myös käyneet katsomassa Teekkarispeksin alumninäytöstä, jonka yhteydessä etkoilu-hengessä käytiin Punavuoren Ahvenessa nauttimassa vähän purtavaa ja virvokkeita ennen esitystä. Alkukesän aikana tullaan järjestämään afterwork-terassitapaamisia vähän epämuodollisemmassa hengessä. Näistä tiedotetaan sekä sähköpostilistan että yhdistyksen Facebook-sivun kautta. Ja syksyllä tullaan taas järjestämään KKlubin sitsit. Viime vuonna sitsit järjestettiin yhdessä VTT Young Professionals –verkoston kanssa ja ne keräsivät varsin suuren suosion.

Nähdään viimeistään Wappuna!

Juha Salminen
KKlubin puheenjohtaja 2013
www.kemistiklubi.fi

Hetki lyö…

Exculle lähtöön on enää kaksi viikkoa aikaa!

Excu-suunnitelmia on käyty läpi kokouksissa ja viimeisimpänä niitä sivuttiin after work/school-tilaisuudessa. After workeilla mietittiin myös, millaisia aihealueita excu-isänniltä voitaisiin toivoa excuilla – juteltiin mm. farmasiapuolen excuun liittyen patenteista, teknologisista näkökulmista ja siitä, mistä poretabletin poreet oikein tulee. Hyviä ideoita ja kysymyksiä saa ja pitääkin miettiä myös jatkossa. On erittäin suotavaa lähettää niitä jo etukäteenkin excutoimikunnalle, jotta voimme välittää ne kohteisiin!

Alustava excursion aikataulu näyttää seuraavalta:

PrTK excu aikataulu

Matkakuume nousee!

-Elena