Excuilijan esittely: Paavo

Paavo tässä terve!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Monen muun reissulle lähtevän tavoin opiskelen kemian prosesseja, joita olen höystänyt tuotantotalouden ja energiatekniikan kursseilla. Hieman tässä jo jännittää ensi kesänä mahdollisesti edessä oleva diplomityö ja sitä seuraava vääjäämätön valmistumisen uhka.

Opiskelujen oheistoimintana olen myös seilannut muutamien yhdistysten hallituksissa (Kemistikilta, Prosessiteekkarit ja PrTK). Yhdistystoiminta on parhaimmillaan oikein mukavaa yhdessä puurtamissa ja onnistuneiden tapahtumien järkkäilyä ja pahimmillaan aiheuttaa melkoisesti kiirettä, stressiä ja ärtyneitä ihmisiä. Tämän hetkinen toimenkuvani PrTK:n rahastonhoitajana on sopivan kevyt eläköitymispesti, jota voin suositella lämpimästi kaikille ekskursioista pitäville!

Ekskulta odotan ennen kaikkea valtavia strippereitä ja lämppäreitä! Tämän lisäksi mieltäni askarruttaa turvallisuus. Monesti se on yhtenä yritysten tärkeinä pitämistä arvoista ja siitä kyllä puhutaan paljon mutta ruohonjuuritason konkretia saattaa sitten olla jotain aivan muuta. Suomessa tehdyiltä yritysvierailuilla olen monesti kuullut, että turvallisuuteen on alettu satsata todenteolla vasta, kun omistajat ovat vaihtuneet amerikkalaisiksi, tai on otettu mallia samalla alalla Amerikassa toimivista yrityksistä. Onkin mielenkiintoista nähdä miten asiat ovat tässä turvallisen teollisuustoiminnan synnyinmaassa. Toisaalta reissun suurimpana uhkakuvana näen, että turvallisuuteen vedoten vierailijoita ei päästetäkään kiipeämään tehdasalueen korkeimman kolonnin huipulle.

Viime ulkomaanekskursiolla kuuluin ehdottomasti reissun nuorimpaan kastiin, mutta tällä kertaa taidan olla ekskuporukan keskimääräistä vanhempaa opiskelijapolvea. Kylläpä se aika rientää ja excuilijat sen kuin nuorenevat.

- Paavo

Excuilijan esittely: Markus

Hoi kaikki lukijat! Onneksi bussissa istumiseen käytettyä aikaa voi nyt hyötykäyttää blogin kirjoittamiseen – kiitoshouvi uuden läppärin.

Olen Markus (opintoneuvostossa tunnetaan myös nimellä Mage) ja opiskelen neljättä vuotta kemian tekniikkaa. Pääaineenani on Prosessit ja tuotteet. Aloitin tänä syksynä maisterivaiheen opinnot ja syventymiskohteeksi valikoitui Tehdassuunnittelu. Opinnot ovat kyllä varsin mielenkiintoisia, mutta aina ei tahdo löytyä tarpeeksi aikaa lukemiseen muiden kiireiden takia.

Opiskeluiden ohella aika kuluu pitkälti Kemistikillan hallitushommiin. Toimin myös korkeakoulumme halloped-vastaavana eli hallinnon opiskelijaedustajista vastaavana henkilönä. Koulun hallintoelimet ovat ainakin tulleet tutuiksi, syksyn aikana olen istunut melkein yhtä paljon kokouksissa kuin luennoillakin. Koulutuspolitiikka on oma mielenkiintoinen maailmansa, joka luo hyvää vastapainoa teknillistieteelliselle opiskelulle.

PrTK:n ulkoexcusta odotan aivan mahtavaa reissua ja uusia hienoja kokemuksia. Tähän mennessä ovat PrTK-aktiviteetit jääneet omalta osalta vielä vähemmälle, joten on hienoa päästä mukaan myös ammattiaineyhdistyksen toimintaan.

Toimikunta videokuvauksissa

Kemian laitoksella saatiin tänään kuulla monesti kysymys ”mitä te oikein teette,” kun excutoimikunta pyöri ympäri laitosta kameran ja muiden kuvaushärpäkkeiden kanssa. Videolle näytti tallentuvan kävelyä, kävelyä, kävelyä ja ehkä muutama tislauskolonni. Välillä myös istuttiin kiltahuoneella piirtelemässä varsin havainnollistavaa kuvakäsikirjoitusta, jonka tikku-ukot olivat vähintäänkin tunnistettavia.

Päivän kohokohtana oli retki lentokentälle, jonka aikana luultavasti aiheutimme lisää hämmennystä kameroinemme. Kävimme kentän näköalatornissa katselemassa nousevia ja laskeutuvia lentokoneita ja tietysti tallensimme myös tästä pari otosta. Homman kruunasi Starbucksin kahvit ja sokerihumalaisen hauska paluumatka.

Mitä me siis oikein kuvasimme? Työn tuloksen eli excursion markkinointivideon näkee noin viikon kuluttua, kun olemme saaneet videoon liittyvät äänitykset purkkiin ja editointikin on hoidettu. Materiaalin perusteella tästä voisi odottaa varsin massiivista taidepläjäystä.

-Ella

lentokentta