Excuilijan esittely: Iiro

Oi!Excu-kuva

Iiro täällä, neljättä vuotta kemian tekniikkaa opiskeleva pesunkestävä kilta-aktiivi. Pääaineekseni valitsin kemian laitetekniikan ja sivuaineeni myötä myös kemian perinteinen labratyöskentely on tullut tutuksi. Valmistuminen häämöttää toivon mukaan jo vajaan kahden vuoden päässä, mutta sitä ennen on vielä paljon koettavaa ja nähtävää!

Tälläkin hetkellä toimin sekä Kemistikillan että Teekkarispeksin istuvien hallituksien rahastonhoitajana. Reiluun kolmeen vuoteen on mahtunut toki paljon muutakin aina kiltalehden toimittamisesta teekkarispeksin tanssijana olemiseen. PrTK:n toiminnassa olen ollut mukana lähinnä excuilla ja lukuisissa Suomen yrityksissä jo käyneenä on aika nostaa panoksia.

Muistan elävästi, kun pienenä tupsupHuksina kuulin vanhempien PrTK:laisten lähtevän ulkomaan excursiolle Benelux-maihin. Jo tällöin päätin, että aivan varmasti lähden seuraavalle exculle. Päätös tuntui oikealta viimeistään silloin, kun kohteeksi valittiin Yhdysvallat. Suurena matkailun ystävänä olen kerran käynyt New Yorkissa, joten nyt on länsirannikon aika!

Jos ei vielä käynyt ilmi, niin odotan sekä excua että exculta todella paljon. Jo pelkät järjestelyt ovat tuoneet todella paljon ja uskon, että ensi kevään reissu palkitsee kaiken sen eteen tehdyn työn ruhtinaallisesti. Ei sitä tosiaan ihan joka kerta pääse opiskeluaikanaan vierailemaan näin moniin yrityksiin Atlantin toisella puolen. Tiedossa on eittämättä yksi elämän opettavaisimpia kokemuksia, josta täytyy ottaa kaikki irti.

California dreamin’ gone Movember
Iiro

Excuilijan esittely: Otto

IMG_4145Moi kaikki!

Olen Otto, reipas kilta-aktiivi ja sellainen jokapaikanhöylä. Tällä hetkellä on menossa neljäs vuosi kemian tekniikkaa ja pääaineenani on prosessit ja tuotteet. Opiskelujen ohella olen yrittänyt saada imettyä mahdollisimman paljon yliopistomaailmasta olemalla kaikenlaisessa mukana ja nyt olisi huisin jännän Amerikan-excun aika!

Kuten edellä mainitsin olen tehnyt kaikenlaista esimerkkinä Kemistikillan isäntä 2013 ja tänä vuonna valokuvaaja. Paljon muitakin pienempiä nakkeja on tullut tehtyä. Ensi vuodeksi haen PrTK:n varapuhikseksi! Toivottavasti valinta osuu omalle kohdalle ja pääsisi oikein kunnolla edustamaan kerhoa uudelle mantereelle.

USA-excu, aika siistiä ja vähän jännittäävää samalla. Tässä tulee koettua monta ekaa: Ensimmäistä kertaa Euroopan ulkopuolelle, eka ulkomaanexcu ja tietenki ekaa kertaa Setä Samulin vieraana. On kyllä todella hienoa päästä vierailemaan Yhdysvalloissa, sieltä kun tulee monet maailman suurimmat firmat joten pääsee vertailemaan miten Suomen teollisuus eroaa käytännön tasolla USA:n vastaavasta. Muutenkin pääsee kokemaan maan mitä on nähny paljon leffoissa ja telkkarissa. Täpinöissään tätä kyllä odottaa, aivan mahtava reissu tulossa!

Yhdysvallat on viihdemaailman keskus, joten loppuun hieno biisi vuosikymmenten takaa.

Excuilijan esittely: Reetta

prtkHei vaan!

Olen Reetta, kolmannen vuoden kemianteekkari. Pääaineenani opiskelen prosessitekniikka ja sen sivussa teollisuuden ympäristöasioiden hallintaa. Opiskeluiden ohella olen toiminut kuluvana vuonna Kemistikillan emäntänä, ja vuonna 2015 siintää edessäni puheenjohtajan pesti.

Tälle excursiolle lähdin aluksi ex tempore meiningillä, mutta olen päivä päivältä enemmän innoissani tulevasta. Tällaista mahdollisuutta tuskin tulee toista. Reilu kahden viikon reissu tulee olemaan varmasti antoisa ja ikimuistoinen kokemus. Jo pelkkä valmistautuminen excuun casetöiden parissa on varmasti varsin opettavaista.

Odotan Amerikan excursiolta isoja asioita: siellä kaikki on vaan suurempaa. Olen vieraillut muutamia vuosia sitten itärannikolla New Yorkin ja Bostonin alueella. Jo ensimmäisinä päivinä huomasin, että kaikki meidän suomalaisten suuret asiat ovatkin pieniä amerikoihin verrattuna – ihan leffaherkuista ja vaatekooista lähtien. Teollisuuskin on varmasti paljon suurempaa, ja haluaisin nähdä jättimäisen tuotantolaitoksen omin silmin.

Työskentelin viime kesänä yhdysvaltalaisen painovärijätin Suomen-tehtaassa. Vaikkei kyseinen firma kuulukaan vierailulistalle, uskoisin excun tarjoavan silti näkökulmia amerikkalaiseen yrityskulttuuriin. Vaikka USA ja Suomi ovat molemmat länsimaita, on kulttuurissa ja toimintatavoissa varmasti eroja.

Muukin kulttuuri kiinnostaa minua, ja odotan innolla länsirannikon valloittamista. Rouhea Teksas, tähtien Los Angels ja monimuotoinen San Francisco? Yes please!

-Reetta