Hyvää joulua!

Koko syksy on paiskittu hommia excun eteen, mutta nyt on aika pitää vähän lomaa ja viettää amerikkalaista perinnejuhlaa, joulua.

koiratRiemukasta joulua kaikille!

 

Excuilijan esittely: Marko

työkuvaMoro,

Mä oon Marko, 5. vuoden kemisti ja vastikään kandidaatiksi valmistunut kemian puolelta. Pääaineen vaihdon myötä luen nyttemmin pääaineena  teknillistä kemiaa. Opintopisteiden osalta diplomityön hakeminenkin alkaa olemaan pikkuhiljaa ajankohtaista.

Varsinaisten opintojen ulkopuolella olen ollut aktiivisena Kemistikillassa: jo ensimmäisenä vuotena vastaanotin apuisännän nakin, joka oli mielestäni mukavaa vastapainoa juhlimiselle ja tunsi, että on saanut itsekin tehdä juhlista sellaiset kuin niiden pitää olla. Opiskeluvuosien aikana olen myös toiminut ISOhenkilönä useamman kerran sekä muissa pienemmissä tehtävissä.

PrTK:n toiminnassa en ole ehtinyt hirveästi olemaan mukana, mutta kiinnostukseni on hiljattain herännyt toimintaan ja olen käynyt kerhon mukana muutamilla excursiolla. Haluan kuitenkin viimeisenä kokonaisena opiskeluvuotena olla aktiivisena yhdistystoiminnassa ja minut valittiinkin PrTK:n hallituksen sihteeriksi vuodelle 2015. Monet Kemistikillan excut nähneenä, joihin lukeutuu niin yhden yrityksen kuin monenkin päivän reissuja, innostuin PrTK:n järjestämästä matkasta rapakon taakse. Olen käynyt Yhdysvalloissa vain kerran aikaisemmin perhelomalla, joten tämä on oiva tilaisuus lähteä tutustumaan lähemmin maahan, alan yrityksiin ja kulttuuriin. Aikomuksena on myös kokeilla, pysyykö jalat surffilaudan päällä Kalifornian aalloilla ja miten sileätä betonia täkäläisillä skeittiparkeilla onkaan!

Vaikka (opinto)matkaan onkin vielä 4 kuukautta odotusta, alan olemaan jo täpinöissä! Ensi kevääseen kuuluu tiukkaa opiskelua ja varainhankintaa monessa muodossa, joten mielenkiintoinen reissu kaiken työn lopuksi on enemmän kuin siistiä!

Terveisin,
Marko

Excuilijan esittely: Niko

Hola!nioko
Olen viidettä vuotta Aallon tenttisaleja kiertävä Niko. Pääaineenani on monen muun exculijan tapaan Prosessit ja
tuotteet, syventyen kemian laitetekniikan ihmeisiin. Sivuaineessani olen paneutunut tuotantotalouden rahantuoksuisiin opintoihin. Ylimääräisen vapaa-ajan mukanaan tuomat ongelmat pyrin minimoimaan opintojen lisäksi aktiivisilla liikuntaharrastuksilla.

Vaikka olenkin ollut PrTK:n jäsenenä useamman vuoden ajan, ovat excu-kokemukseni rajoittuneet syystä tai toisesta lyhyisiin kotimaan yritysvierailuihin. Kevään USA-reissu tarjoaa minulle siis mahdollisuuden kokea vähintäänkin kolme mahtavaa asiaa samalla kertaa: ensimmäisen, pisimmän sekä varmasti ikimuistoisimman pitkän excun!

Olen innokas matkailija, ja vaikka suhteellisen paljon maapallon eri kolkkia on tullutkin koluttua, excu on itselleni myös ensimmäinen matka rapakon toiselle puolen. Mahdollisuus tutustua amerikkalaiseen, ”ison maailman” kulttuuriin, ympäristöön ja teollisuuteen on sataprosenttisen varmasti kokemisen arvoista. Odotan innolla excu-vierailujamme tämän teollisuusmahdin mielenkiintoisimpiin kemianteollisuuden yrityksiin! Next stop: California!

Joululomaterveisin,
Niko