Kemiat Kohtaa- Komiat Kehtaa

Toissa viikolla järjestettiin Oulussa kemiat kohtaa – tapahtuma. Tapahtuma kokoaa kemian opiskelijoita ympäri suomea yhteen, ja ohjelmassa onkin erilaisia excuja, verkostoitumista ja hauskanpitoa yhdessä. Otaniemestä reissuun lähti viisi Kemistiä ja myöhemmin paikalle saapui myös yksi puulainen. Jenkki-exculle lähtijöitä mukana oli kolme. Lisäksi paikalla oli edustaja Tampereelta ja lappeen Rannasta sekä Jyväskyläläisiä kemistejä, tietenkään unohtamatta Oululaisia järjestäjiämme.

Matka alkoi meidän osalta jo tiistaina, kun hypättiin Helsingistä junaan kohti Oulua. Läppärit esiin ja rattoisa junamatka sai alkaa. Kun oikeat hommat oli saatu pakettiin, suunnattiin ravintolavaunuun, jossa tutustuttiinkin jo ensimmäiseen Oululaiseen herraan, joka viihdytti seuruettamme loppumatkan. Perille saavuimme yön tunneilla, josta hilpeä tunnelma jatkui vielä hetken paikallisiin tutustuen.

Vierailulla Chempolis Oy:llä

Vierailulla Chempolis Oy:llä

Ensimmäinen varsinainen päivä alkoi Oulun yliopiston teknillisen tiedekunnan koulutusdekaanin tervehdyksellä ja tutustumisella Oulun yliopistoon. Ensimmäisenä silmiin pisti Oulun ylipiston iloiset värit, jotka ovat kuulemma suojeltuja. Kävimme tutustumassa kahdessa eri laboratoriossa, ensin Oulu Mining Schoolissa maailman ensimmäisellä yliopistoympäristöön rakennetulla jatkuvatoimisella automatisoidulla koerikastamolla, minipilotilla. Kuulimme paljon mielenkiintoista minipilotin toiminnasta sekä yhteistyö projekteista ja tutkimuksista, joita pilotilla harjoitetaan. Tämän jälkeen suuntasimme komposiittilabraan, jossa näimme puu-muovikomposiittien tutkimusta ja valmistusta. Myöhemmin pelasimme vielä kyykkää, jossa kaikki oli henkisiä voittajia (en ole huono häviäjä, en ollenkaan). Illalla ohjelmassa oli alustusilta, jossa oli puhumassa AkzoNobelin edustaja. AkzoNobel on kansainvälinen kemianalanyritys, jolla on kemikaalitehdas Oulussa. Paikalle oli tilattu myös pizzaa ja saunakin oli lämmin.

kieltolain tunnelmissa.

Kieltolain tunnelmissa.

Seuraava aamu alkoi excuilla. Meidät jaettiin kahteen ryhmään ja kävimme vierailulla kahdessa kohteessa. Minun ryhmäni vieraili ensin Chempolis Oy:llä, joka tuottaa paperikuituja, bioetanolia sekä erilaisia biokemikaaleja non-food raaka-aineista. Oulun tehtaalla tehdään tutkimustyötä eri raaka-aineille ja tärkeimmät asiakkaat ovatkin Aasiassa. Tämän jälkeen suuntasimme tien toiselle puolelle Fermionille, joka valmistaa kemikaaleja (lääkeaineita) Orionille ja muille yrityksille. Ilta huipentui kieltolaki-teemaisiin sitseihin, ja hauskaa meillä olikin.

6tag_060215-164820

Viimeisenä päivänä sillistettiin ja toivuttiin edellisistä illoista. Kävimme vielä moikkaamassa Toripolliisia ja syömässä kauppuri 5:ssa maailman parhaita hamppareita, ennen kuin hyppäsimme junaan kohti kotia. Kiitos Oulu! Oli ihan Superia!

- Emma ja muut