Excukokouksen satoa

Tänään tavattiin ensimmäisen kerran tämän vuoden puolella exculle lähtijöiden kanssa ja päiviteltiin, missä mennään toimikunnan kanssa. Olemme saaneet sovittua jo monta mielenkiintoista excua prosessialan yrityksiin ja lennotkin on varattu. Myös monta muuta excun kannalta tärkeää asiaa ollaan saatu aikaiseksi. Näiden lisäksi toimikunnan jäsenet ovat melkein kaikki jo esittäytyneet blogissa, ja kohta saadaankin blogiin myös muiden kuin toimikuntalaisten naamoja! Kokouksen lopuksi napattiin vielä ensimmäinen ryhmäkuva yhdessä:

Lähes kaikki excuilijat samassa kuvassa!

Lähes kaikki excuilijat samassa kuvassa!

Esittelyt jatkuu!

Seuraavaksi esittäytyy toimikuntamme rahavastaava Nikolas!

 

Moro.

Olen Nikolas Tolvanen ja opiskelen neljättä vuotta Aallon Kemian tekniikan korkeakoulussa. Diplomi-insinööriopinnoissani olen suuntautunut kemian laitetekniikkaan ja tehdassuunnitteluun, joka tunnetaan Chemical Engineering -pääaineena. PrTK on pääaineeni ammattiainekerho, jonka toiminnasta kiinnostuin jo kandidaattivaiheessa ja mukanaolo vaikutti myöhemmin myös maisteripääaineeni valintaan. Sen toiminnasta välittyvät tiivishenkinen ja hyvä boogie, joka pyrkii jakamaan tapahtumillaan iloa ja oppia myös kerhon ulkopuollelle mm. suositulla Wapun waahtokylpy -tapahtumalla.
Hakemassa esimakua exculle Kuubasta

Hakemassa esimakua exculle Kuubasta

 

Lähdin Euroopan exculle kiinnostavana mahdollisuutena nähdä maailmaa hieman erilaisesta näkövinkkelistä tavallisen turistin sijasta. Excu vaikutti myös hienolta tilaisuudelta oppia käytäntöä opiskelemaltani alalta, tutustua uusiin ihmisiin ja myös yrityksiin. Odotan matkalta unohtumattomia kokemuksia ja käytännön oppeja prosessitekniikasta ja projektityöstä, joista uskon olevan hyötyä koko loppuelämän ajan.
Terkuin, Nikolas

Esittelyt jatkuu!

Nyt kun blogikin on saanut vähän uutta ilmettä, on hyvä jatkaa näillä exculle lähtijöiden esittelyillä. Seuraavana vuorossa toimikunnan toinen matka- ja majoitusvastaava Reetta!

 

Hellurei!

Täällä kirjoittelee tällä kertaa Reetta, viidennen vuoden kemian tekniikan opiskelija Aallosta. Tällä hetkellä asustelen Itävallassa, sillä suoritan vaihto-opintojani Wienissä sekä hion saksantaitojani kevään excursiota varten.

Osallistuin PrTK:n edelliselle ulkomaanexcursiolle Yhdysvaltoihin ja mahtavan päräyttävän kokemuksen myötä halusin ehdottomasti mukaan myös seuraavalle ulkoexculle – ja mikä olisikaan parempi tapa varmistaa paikkansa reissuun ja vaikuttaa matkanjärjestelyihin kuin lähteä mukaan sitä järjestävään ulkoexcu-toimikuntaan! Toimikunnassa vastaan Antin kanssa yhdessä teknisistä puolista eli majoituksista ja matkoista. Lisäksi ainakin tähän mennessä toimikuntalaisena olen päässyt tekemään mitä erilaisempia juttuja grafiikoista yritysten kontaktoimiseen, joten excun järjestäminen on ollut mukavan monipuolista hommaa.

Excursion suuntautuminen Länsi-Eurooppaan lämmittää mieltäni tavattomasti, sillä haluan tutustua erityisesti saksalaiseen ja sveitsiläiseen työkulttuuriin sekä paikalliseen teollisuuteen, sillä haaveilen ulkomailla työskentelystä – saksan kielioppiakaan en ole turhaan ala-asteesta lähtien päntännyt. Edelliseltä jenkkiexculta käteen jäivät erityisesti pienet kulttuurierot ja tavat suhtautua asioihin (sekä tietysti valtavan kokoiset teollisuuslaitokset, joihin verrattuna Kilpilahti muistuttaa hiekkalaatikkoa).

Odotan innolla myös kaupunkeihin tutustumista, sillä missään näistä kaupunkikohteista en ole aiemmin vieraillut. Uusissa paikoissa vieraileminen on yleensä opettavaista, mutta useimmiten itselleni reissailun suola on se, kun asioita ja tapoja omassa kotimaassaan näkee uudella tavalla ja alkaa arvostamaan niitä yhä enemmän.

Servus,
Reetta

Jenkkiexqulla San Franciscossa

Jenkkiexqulla San Franciscossa