Basel kohteena

Heipä hei!

Reissun toinen kaupunki on Basel, joka sijaitsee aivan Saksan ja Sveitsin rajalla. Rajan ylitys on huomaamaton, mutta totuus iski viimeistään, kun vilkaisi paikallisen BK:n hinnastoa. Aterioiden hintahaarukka oli 14-19 euroa muutettuna paikallisesta valuutasta. Positiivisena puolena Basel on hyvin puhdas ja siisti kaupunki ainakin, jos vertaa aluetta, jossa Frankfurtissa majotuimme.

Baselin läpi virtaa Rein joki ja sen varrella näkyy niin uutta ja vanhaa kaupunkia. Baselin vanhan kaupungin alue on kaunis ja hyvin idyllinen ja niinpä Karvanen Antti suorastaan hurmioitui siitä tuhottuaan Prosecco pullon Reinin rannalla. Itse nautin olutmakkaraa ja maistoin paikallista olutta ja ne olivat mitä parahin eväs auringonlaskun katseluun.

1

Kaupungilta löytyy paljon pieniä liikkeitä jotka ovat erikoistuneet eri aloille. Valitettavasti hintalaput nauroivat opiskelija budjetilla matkaavan excuilijan ulos kaupasta, mutta ehkä sitten joskus, kun olen iso ja rikas DI. Paikallinen rullakebab kustansi 9 euroa, joka on normaali hinta Suomessa. Maku ja koko tosin olivat Suomea edellä valovuoden eikä seuraavaa ruokailua tarvinnut miettiä kun vasta myöhään illalla.

Torstaina huomasi paikallisen väestön valmistuvan pääsiäisloman viettoon, kun Reinin rannan pientareet täyttyivät afterworkeille tulleista ihmisistä. Myös excursio väki nautti auringosta ja virvokkeista useamman tunnin ja illalla monen nenä punottikin joko auringosta ja/tai virvokkeista.

2

Hostelli jossa yövyimme oli rakennettu vanhaan teollisuusrakennukseen. Alueella oli myös kauppoja ja ravintoloita, jotka olivat uudelleen somistaneet itsensä ja olivat kuin jokaiden hipsterin märästä unesta. Paikasta tuli mieleen kaapelitehdas ja sekin oli täynnä innovaativista pöhinää. Baselissa viivyimme vain kaksi yötä ja matka jatkuikin kohti Geneveä.

- Kasper