AIESEC vierailu

Heipähei kaikille lukijoillemme täältä viileästä mutta aurinkoisesta Ranskasta. Pari päivää olemme nyt ehtineet tutustua Lyoniin, kaupungin mäet ja kadut ovat siis tulleet jokseenkin tutuiksi. Sveitsiin verrattuna sää on ollut jopa viileä ja rusketuksen ottaminen on huomattavasti vaikeutunut.

Tänään maanantaina oli vuorossa matkan viimeinen varsinainen ohjelma, kun kävimme AIESEC-järjestöstä saatujen kontaktien avulla tutustumassa Lyonin teknillistä koulutusta antavan yliopiston, Institut National Des Sciences Appliquees:in (INSA Lyon) kampukseen kaupungin keskustan koillispuolella.

Esittelijöinä toimivat kaksi AIESEC Lyonin jäsentä, joista toinen opiskeli sähkötekniikkaa kampuksella ja toinen lakia kaupungin keskustan kampuksella. Pääkaupunkiseudun tapaan on myös Lyonissa päädytty ratkaisuun eristää tekniikan ja luonnontieteiden edustajat pois kaupungin keskustaa kaunistamasta, ja rakentaa näille kokonainen oma lähiö jotta eivät sieltä myöskään poistuisi. Visiitin perusteella projekti on onnistunut varsin hyvin ja esittelijänä toiminut sähkötekniikan opiskelija ei kertomansa mukaan poistunutkaan Lyonin kaupunkikuvaa muokkaamaan kuin jotakuinkin kerran viikossa, melko tutun kuuloista otaniemeläiselle siis.

Kampukselta löytyivät kaikki fasiliteetit yliopiston tiloista ruokalan kautta aina laajoihin asuntoloihin ja erinomaisiin urheilumahdollisuuksiin. Oppaan kertoman mukaan 70 % kampuksen arviolta 5000 opiskelijasta asuu asuntoloissa lähellä koulua. Yksityiskohtana mainittakoon asuntojen ikkunoihin post-it –lapuilla teipatut kuviot, jotka kehottivat erinäisiin aktiviteetteihin.

Huomattavimpana erona Otaniemeen INSA:n kampus erosi arkkitehtuurillaan. Yhdellä ilmaisulla kerrottuna sen ilmapiirin voisi muotoilla sanoin ”Otaniemi goes Kouvola”, sen verran kaunista betonirakennetta oli käytetty useimmissa rakennuksissa. Teekkarikylän ja Aallon punatiili on todella arvostettava ratkaisu, vaikka siitä usein vitsaillaankin, betoni on huomattavasti karumpi ympäristö.

Tänään luvassa on vielä illanviettoa hostellilla kukin tavallaan, ja huomenna tiistaina, excun viimeisenä päivänä, on aika vielä shoppailla viimeiset tuliaiset ja jättää hyvästit Lyonille. Keskiviikkona kutsuvat jo Wappu, Koti-Suomi ja räntäsade Frankfurtin lentokentän kautta.

Rakkaudella Tyko
Hostellipöydässä 17.4.2017

photo6030646550948063175